چگونه پکیج خانه مان را سرویس کنیم؟ فرقی نمی کند که پکیج بوتان ، ایران رادیاتور، ایساتیس یا یک پکیج ایتالیایی داشته باشید، در هر صورت نیاز به سرویس و نگهداری پکیج را دارید. و چه چیز بهتر از این که خودتان با سرویس پکیج آشنا باشید؟ دستور عمل سرویس پکیج همان چیزی است که به آن نیاز دارید.
پس با ما همراه باشید تا گام به گام با سرویس پکیج آشنا شوید.
قبل از آموزش حتما به این مورد توجه کنید که هیچ چیز جای تعمیر کار پکیج را نمی گیرد.
چگونه پکیج خانه مان را سرویس کنیم؟
قبل از نصب پکیج موارد مهمی هستند که باید بدانید:
پیش از نصب پکیج، بایستی موارد زیر را آزمایش نمایید. با آزمایش و کنترل این موارد است که میتوانید اطمینان حاصل نمایید که شرایط لازم برای اینکه پکیج به خوبی عمل کند فراهم است.
-
گردش هوای کافی:
این یک شرط اولیه است. در صورتی که هوای کافی برای گردش وجود نداشته باشد نمیتوانید پکیج نصب کنید. معمولا برای وجود این شرط درون ساختمان از دودکش استفاده میکنند یا آنکه پکیج را در فضای بیرونی مانند بالکن و تراس نصب میکنند.
-
سختیسنجی آب:
اگر آب منطقه شما بسیار سخت است و املاح فراوانی دارد، باید در فواصل زمانی کمتری نسبت به حالت عادی رسوبزدایی را انجام دهید.
-
صحت عملکرد دودکش:
این مورد در هنگام نصب پکیج درون ساختمان هم لازم است و هم از نظر ایمنی اهمیت فراوانی دارد. پیش از راهاندازی پکیج از صحت کار دودکش اطمینان حاصل نمایید.
-
استحکام محل نصب:
این مورد جهت ایمن ماندن خود دستگاه پکیج مهم است. اگر محل نصب از استحکام کافی برخوردار نباشد، ممکن است پکیجتان دچار آسیب فیزیکی شود.
شروع عملیات سرویس پکیج:
1. رسوبزدایی:
دستگاه هرچند وقت یک بار به رسوبزدایی احتیاج دارد. بهتر است با استفاده از رسوبگیرهای پلی فسفات و با وجود تهویه مناسب عمل رسوبزدایی انجام گیرد. در ادامه به طور کاملتر به این مورد خواهیم پرداخت.
2. کنترل فشار آب:
اگر فشار آب وارد شده به دستگاه زیاد و یا کم باشد به مرور زمان ممکن است به دستگاه آسیب وارد شود. بنابراین، کنترل شیرهای آب مهم است.
3. کنترل عملکرد دو مدار گرمایشی و بهداشتی:
با بررسی و دقت از روند مناسب این دو مدار مطمئن شوید.
4. آزادسازی محور پمپ سیرکولاسیون:
اگر این محور دچار گرفتگی باشد، پمپاژ کردن و گردش آب با مشکل روبهرو خواهد شد. بنابراین بررسی و سرویس سیرکولاسیون به گردش آب گرم و سرد کمک میکند.
5. تنظیم شیر گاز:
بررسی این شیر و تنظیم مجدد پیچ و مهرهها کاری نسبتا تخصصی است که اگر خوب انجام نگیرد فشار گاز دچار اشکال می شود. بهتر است این عمل با کمک فردی متخصص صورت گیرد. همچنین اگر یک صافی مناسب بر روی شیر گاز قرار بگیرد، عمر شیر بیشتر خواهد شود.
6. تنظیم حرارت:
با استفاده از کلیدهای حد تنظیم و شیر ترموستاتیک که بر روی رادیاتور شوفاژ قرار دارد و با توجه به نیاز محیط میزان حرارت را به دلخواه تنظیم کرده تا محیط به دمای مناسب رسیده و بیش از اندازه گرم یا سرد نشود.
7. کنترل عملکرد دودکش یا فن:
در پکیجهای دارای فن، عملکرد فن را حتما میبایست چک کنیم اما اگر پکیج دیواری بدون فن باشد مسیرهای دودکش را بررسی میکنیم تا گرفتگی نداشته باشد. این عمل را میتوان بسیار ساده با پرتاب یک جسم کوچک به داخل دودکش امتحان کرد. درصورت باز بودن مسیر این جسم به راحتی از دودکش عبور میکند. نباید دودکشها پیچ و خم زیادی داشته باشند و هر دودکش باید فقط مخصوص به یک دستگاه باشد. از سلامت دودکش، درز نداشتن اتصالات و باز بودن دریچه های اکسیژن مطمئن شوید زیرا استفاده از دودکش نامناسب خطر گازگرفتگی و مرگ خاموش را به همراه دارد. بنابراین این مورد را جدی بگیرید.
8. هواگیری:
این مرحله که یکی از بخشهای اعظم انجام سرویس است دارای مزایای فراوانی است. از جمله این مزیتها میتوان به این موارد اشاره نمود: بهبود راندمان گرمایشی سیستم و بلوکهای رادیاتور، کاهش خطر نشتی آب، کاهش سر و صدا و آسیبهای متحمل به دستگاه و استفاده بهینه از گاز و درنتیجه کاهش هزینههای گاز. هواگیری را بهتر است بعد از داغ شدن رادیاتورها را انجام دهیم. در هنگام هواگیری باید احتیاط کرد که آب گرم شوفاژ به فردی که مشغول سرویس است آسیب نرساند.
حالا چطور می توانیم پکیج خودمان را رسوب زدایی کنیم؟
بهتر است یک تعمیرکار متخصص را استخدام کنید تا رسوبزدایی و تعمیر پکیج شما را کامل و بیعیب و نقص انجام دهد. اما در صورتی که بخواهید خودتان این کار را انجام دهید، در اینجا نکات لازم در این زمینه را بیان خواهیم کرد.
مراحل رسوبزدایی پکیج:
۱- دو شاخه برق پکیج را از پریز بکشید و کاور پکیج را باز کنید.
۲- شیر ورودی آب سرد پکیج را ببندید، سپس شیر پرکن پکیج را در جهت عقربههای ساعت باز کنید.
(شیر پرکن وسیلهای است که از آن برای کنترل دبی جریان آب سرد ورودی به پکیج استفاده میشود.)
حالا شیر آب گرمی که در پایینترین نقطه قرار دارد، (که معمولا شیر آب گرم شیلنگ دستشویی است)
را باز کنید تا آب سیستم خالی شود و عقربه فشار پکیج روی عدد صفر قرار گیرد. به این ترتیب آب پکیج را تخلیه میکنید.
۳- با استفاده از دو عدد پیچ آلن شماره چهار، مبدل پکیج را که به بلوکها متصل است باز کنید و سپس آن را درآورید.
۴- مبدل پکیج را رسوبزدایی کنید. برای این کار از مادهای به نام دیسکلر استفاده میکنند. دیسکلر یا رسوبزدا محلول شیمیایی است
که برای پاکسازی دستگاههای گرمایشی و سرمایشی به کار میرود. میتوانید مطمئن باشید که این ماده به پکیج شما هیچ آسیبی
نمیرساند چرا که با توجه به ساختار آن تهیه شده است. اما باید حواستان باشد که هنگام کار با این ماده احتیاط لازم را رعایت کنید
و از ماسک و دستکش و لباس کار استفاده کنید. همچنین بهتر است چشمانتان را با عینک مخصوص بپوشانید. سپس دیسکلر را
درون سوراخ موجود در مبدل بریزید تا عمل اسیدشویی انجام شود. یک ربع صبر کنید و سپس با فشار آب آن را بشویید.
در صورتی که رسوبها به صورت کامل از بین نرفت، باید کار را با حرارت دادن و ضربه زدن ادامه دهید. به این ترتیب که ابتدا
مبدل را روی شعله گاز میگیرید و خوب حرارت میدهید، سپس با چکش روی آن ضربه میزنید یا زیر فشار آب میگیرید
تا باقی رسوبات نیز کنده شود.
۵- حالا نوبت نصب مبدل است. اما پیش از آن دقت کنید که اگر اورینگها تغییر شکل داده بودند، آنها را عوض کنید.
اورینگ اتصال حلقهای شکل است که برای نصب مبدل استفاده میشود.
۶- مبدل را سر جای خود به گونهای قرار دهید که شیارهای آن سمت چپ قرار گیرد و آن را نصب کنید.
۷- فشار پکیج را روی عدد یک و نیم تنظیم و سپس آن را روشن کنید.
در آخر …..
اگر دست به آچار نیستید و سرتان برای تعمیر لوازم خانگی توسط خودتان درد نمی کند، بهتر است به نمایندگی پکیج شهرتان زنگ بزنید تا او عملیات سرویس پکیج را انجام دهد و در عوض شما نیز کاری که در آن تخصص دارید را انجام دهید. برای دسترسی هر چه راحتتر به سرویسکار پکیج فقط کافیست ایناش را در گوگل سرچ کنید تا به سایت ایناش دسترسی داشته باشید و یا اپلیکیشن ایناش را از اپ بازار نصب کنید و در سایت و اپلیکیشن ایناش کلی سرویسکار پکیج برای شما موجود می باشد.
سایت و اپلیکیشن ایناش برای اینکه شما بتوانید سریعتر و بهتر در فضای اینترنتی و مجازی از کسب و کار خود تبلیغ نمایید مبادرت به واگذاری صفحات اختصاصی به همراه اپ رایگان می نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صفحات اختصاصی اینجا کلیک کنید.
آنکه حامی کسب و کار شماست، ایناش