ایناش

نشست ساختمان چیست؟

وبلاگ

۱۹ تیر ۱۴۰۱ 207 بازدید
ایناش

نشست ساختمان چیست؟

نشست ساختمان چیست؟ یکی از پدیده های زیان آوری که برای برخی از ساختمان ها رخ می دهد نشست ساختمان است.

اگر نتوانیم به موقع جلوی نشست ساختمان را بگیریم مسلما سازه با خسارات زیادی مواجه خواهد شد.

به این منظور باید مهندسین قبل از اجرای سازه عوامل تشدید کننده نشست را در نظر بگیرند تا بتوانند از بروز نشست در ساختمان جلوگیری کنند.

نشست ساختمان چیست؟

نشست ساختمان چیست؟

اگر به خاک وارده در ساختمان نیروی بیش از حد تحمل آن وارد شود خاک موجود در فنداسیون به سمت پایین حرکت می کند و پدیده نشست ساختمان صورت می گیرد.

این نوع نشست ها در ساختمان به صورت تدریجی از سال اول ساختمان شروع می شود و از علائم آن می توان ترک خوردن دیوار های پیرامونی ساختمان اشاره داشت.

در ساختمان هایی که نشست صورت می گیرد به فصول سال هم وابسته است و در فصل بارندگی این نشست بیشتر است.

انواع نشست در ساختمان:  همه نشست ها در ساختمان به یک شکل صورت نمی گیرد و با یکدیگر متفاوتند که انواع نشست ها شامل موارد زیر می شود:

_نشست یکنواخت:

در این نوع نشست کل اجزای و پایه بنا به صورت یکسان با سرعتی برابر به سمت پایین حرکت می کنند و در این  نوع نشست ترک ها بسیار ناچیز هستند و خیلی دیده نمی شوند.

_نشست دیفرانسیلی:

این نوع نشست برعکس نشست یکنواخت است.

در این روش خاک ها و اجزا کل ساختمان به صورت غیریکنواخت به سمت پایین حرکت می کنند و باعث ترک خوردن ستون ها و تیر در ساختمان می شود.

عوامل نشست در ساختمان:

انواع نشست در ساختمان معمولا به علت کاهش تخلخل خاک فنداسیون می باشد. در واقع یکی از عوامل نشست ساختمان از دست دادن رطوبت خاک می توان دانست.

اگر بخواهیم به صورت جزئی تر به عوامل نشست ساختمان اشاره داشته باشیم می توانیم موارد زیر را بازگو کنیم:

_ وجود خاک ضعیف در زیر ساختمان  و عدم تحمل بار وارد از جانب ساختمان

_خاک های نامناسب با تراکم ضعیف

_بارندگی یا خشکسالی نا منظم

_زهکشی ضعیف در اطراف خانه

_پمپاژ آب یا روغن از زمین مجاور

_تغییرات در جدول آب زیر زمینی

نشانه های نشست در ساختمان:

ترک خوردگی خارجی:

معمولا نشست های نا متفارن و غیر یکنواخت از ترک در دیواره های راه پله ترک های عمودی در ستون ها مشخص می شود  اگر ترک ها کوچک باشند به معنی شروع نشست است و می توان جلوی آن را گرفت.

ترک خوردگی داخلی:

در ترک های داخلی شما ترک های نیمه افقی یا ترک هایی با زاویه 45 درجه می بینید. این ترک ها بیشتر در اطراف پنجره یا درب ها مشاهده می شود علت اینکه بیشتر در این قسمت ها دیده می شود این است که بیشترین تنش در این قسمت ها جمع شده اند.

چسبندگی درب و پنجره ها:

در صورت نشست ساختمان امکان دارد پنجره های شما به سختی باز و بسته شوند یا اصلا باز نشوند.

همچنین شما می توانید برای جلوگیری از پیشرفت نشست مصالح موجود را قوی تر به کار ببرید.

شما سازندگان عزیز برای تکمیل انواع پروژه های ساختمانی خود به مصالح زیادی نیاز دارید شما می توانید برای راحت تر پیدا کردن این مصالح به سایت و اپلیکیشن ایناش مراجعه کنید.

شما می توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن ایناش  در بخش نقشه اپلیکیشن با جستجو دسته بندی مصالح ساختمانی ، تمامی کسانی که در اطراف شما در حوزه مصالح ساختمانی  فعالیت دارند را بیابید وخواسته خود را به آنها بگویید.

(جوینده در ایناش، یابنده است)

حال شما عزیزان که در حوزه  مصالح ساختمانی فعالیت دارید می توانید با ثبت آگهی رایگان در سایت  اپلیکیشن ایناش  برای بهتر دیده شدن محصولات و خدمات خود قدم بردارید. امروزه بیشتر کسب و کار ها به اینترنت و فروش آنلاین روی آورده اند چرا که امروز برای بالا رفتن از پله های پیشرفت و ترقی باید با علم و فناوری هم قدم شد.

سایت و اپلیکیشن ایناش برای اینکه شما نیز بتوانید در فضای اینترنتی رقابت کنید صفحات اختصاصی به همراه اپ رایگان به شما عزیزان واگذار می کند تا بتوانید در صفحات اختصاصی خود محصولات و خدمات خود را به نمایش بگذارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صفحات اختصاصی اینجا کلیک کنید.

پشتوانه کسب و کار شما، ایناش.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *